Machiajul in functie de culoarea ochilor
Postat la 11/30/2015 in Make-up tips...

Machiajul în funcție de culoarea ochilor

Ochii sunt oglinda sufletului, ei transmit mai mult decât o mie de cuvinte.

Majoritatea doamnelor și domnișoarelor sunt conştiente că o atenţie mai amănunţită asupra felului în care ne machiem, nu face decât să atragă atenţia, complimentele şi să stârnească reacţii, iar acest lucru îl putem obţine cu ajutorul machiajului în funcţie de culoarea ochilor.

Pentru machiajul în funcţie de culoarea ochilor trebuie să ţinem cont de nuanţa naturală a irisului şi  de teoria culorilor care spune că “pentru a pune în valoare o culoare este suficient să îi alături complementara ei”.

Machiajul  ochilor căprui

Marele avantaj al acestora este că în ceea ce priveşte machiajul, poţi opta pentru diverse  nuanţe şi vei obţine un machiaj incredibil, care va accentua profunzimea privirii. Unele femei consideră că ochii lor căprui sunt plictisitori şi lipsiţi de strălucire şi ar prefera să aibă o culoare mai specială, dar prin folosirea nuanţelor de farduri corecte, vor obţine diferite look-uri care să le scoată în evidenţă trăsăturile naturale.

Culori recomandate:

Make-up artiştii recomandă următoarele culori: auriu, verde, kaki, albastru, roz, mov.  Dacă ai tenul deschis la culoare sunt de evitat culorile alb, negru și bej. Pentru un efect maxim, pentru arcadă se folosesc culori deschise, sidefate.

Culori nerecomandate:

Dacă ai ochii căprui evită fardurile mate în nuanţe de alb, galben, gri şi roz foarte deschis, care creează iluzia optică de micşorare a ochilor, de asemenea nu sunt recomandate nici tonurile de turcoaz.

Eyeliner-ul recomandat:

Eyeliner-ul contribuie la crearea unei senzaţii de profunzime a ochilor. Pentru a scoate în evidenţă şi mai mult ochii căprui alege o nuanţă mai închisă de creion de ochi care să se asorteze şi cu machiajul ales. Creionul de ochi negru te ajută la crearea unui efect dramatic şi îţi va scoate în evidenţă strălucirea ochilor. Pentru un look dramatic intens, poţi să foloseşti un eyeliner lichid.

Rimelul recomandat:

Rimelul este deasemenea folosit pentru accentuarea ochilor căprui. Rimelul negru îţi face privirea mai seducătoare şi atrage atenţia asupra ochilor.

Restul feţei – recomadări:

Pentru a scoate în evidenţă machiajul şi strălucirea ochilor, pe restul feţei trebuie aplicat un machiaj mai subtil. Prea mult machiaj atât la ochi cât şi pe restul feţei te va face să pari artificială şi încărcată.

Machiajul ochilor verzi:

Persoanele cu ochii verzi pot să creeze diferite efecte doar prin schimbarea ţinutelor şi a machiajului.

Reguli generale pentru ochii verzi: dacă îţi doreşti să găseşti un machiaj perfect pentru ochii verzi, trebuie să ţii cont în primul rând de culorile potrivite acestora.

Culori recomandate:

Ochii verzi au foarte mult potential, iar tu poţi să le sporeşti frumuseţea naturală cu ajutorul nuanţelor potrivite de fard de ochi. Tocmai din acest motiv iţi recomand să alegi pentru machiajul ochilor verzi farduri în nuanţe de maro şi verde dacă doreşti să intensifici nuanţa de verde a ochilor tăi. Iar pentru un plus de contrast foloseşte nuanţe de prună şi lavandă, acestea îţi scot în evidenţă privirea şi te pot ajuta să obţii şi un efect dramatic.

Culori nerecomandate:

Dacă ai ochii verzi evită să foloseşti culori precum argintiu, albastru, alb şi tonuri pastelate foarte deschise. În plus, dacă ai ochii verzi și tenul măsliniu, nu folosi nuanţe foarte deschise de bej.

Eyeliner-ul recomandat:

Pentru ochii verzi, evită eyeliner-ul de culoare negru intens pentru că acesta s-ar putea să nu creeze efectul dorit şi, contrar primei impresii, să nu intensifice nuanţa naturală a ochilor, în locul acestuia foloseşte un eyeliner în nuanţe de verde mai închis care va adăuga un plus de definiţie machiajului ochilor.

Rimelul recomandat:

Nu uita de rimel pentru finisarea machiajului ochilor. În ceea ce priveşte alegerea rimelului, îţi recomand să foloseşti  rimelul maro care să accentueze ochii şi să scoată în evidenţă machiajul final. Rimelul ridică şi alungeşte genele, iar culoarea maro naturală nu va distrage atenţia de la culoarea ochilor, ca în cazul unui rimel de culoare neagră.

Restul feţei – recomadări:

Pentru a atrage atenţia mai mult asupra ochilor, îţi recomand să foloseşti pentru restul feţei cât mai putin machiaj. Poţi alege un blush într-o nuanţă neutră şi un luciu de buze sau ruj, şi acestea tot neutre.

Machiajul  ochilor albaştri

Vrei să îţi pui în valoare albastrul ochilor tăi?

Alege machiajul în funcţie de culoarea ochilor dar şi pentru a accentua trăsăturile frumoase.

Culori recomandate:

Există o paleta variată de nuanţe care îţi accentuează culoarea albastră a ochilor tăi. Aceasta cuprinde culori precum: violet, argintiu, roz sidefat, iar dacă vrei mai multă culoare merită să încerci: fuchsia, violet închis, gri şi bej.

Pentru o seară specială bazează-te pe tonurile închise şi formale. Merită să experimentezi o combinaţie cu negru şi cu altă culoare mai deschisă.

Sfat: Pentru un efect dramatic combină albastrul închis cu negru.

Culori nerecomandate:

Dacă ai ochii albaştri şi vrei să le accentuezi culoarea nu este indicat să foloseşti farduri şi creioane albastre foarte apropiate de nuanţa ochilor. Dacă ai ochii albaştri şi tenul cu pigment roz, evită tonurile de roz aprins.

Eyeliner-ul recomandat:

Eyeliner-ul potrivit poate face minuni. Pentru a-ţi accentua trăsăturile, foloseşte unul de culoare maro, gri închis sau de culoarea cărbunelui. Conturarea şi accentuarea colţului exterior alungeşte şi înfrumuseţează forma ochilor tăi.

Dacă vrei să foloseşti o culoare de contrast, cel mai bine este să alegi eyeliner-ul negru.

Rimelul recomandat:

Rimelul maro, la fel şi tradiţionalul negru, îţi definitivează aspectul ochilor.

În zilele în care vrei un look natural, cu ochi ca de pisică, aplică mascara atât pe genele superioare cât şi pe cele inferioare.

Restul feţei – recomadări:

Ochii albaştri sunt foarte frumoşi, iar dacă vrei să îi scoţi în evidenţă cu siguranţă trebuie să fii atentă la ce fel de machiaj foloseşti pentru restul feţei. Secretul este să foloseşti un machiaj discret şi să nu uiţi că nu trebuie să exagerezi cu machiajul feţei sau cu o nuanţă de ruj foarte puternică pentru că distrage atenţia de la ochi.