MEZOTERAPIA CU MICRONEEDLING (MST)

Mezoterapia cu microneedling este un tratament modern, minim invaziv ce are ca scop stimularea sintezei fibrelor de colagen și elastină la nivelul pielii. Colagenul fiind responsabil cu fermitatea pielii și aspectul întins și neted al acesteia.

Tratamentul se bazează pe utilizarea unui dispozitiv automat cu microace care vor penetra straturile pielii (epiderm, derm) în mod controlat, fără a produce efecte adverse.

Modul de funcționare a dispozitivului de microneedling se bazează pe capacitatea organismului de regenerare. Atunci când pielea suferă o leziune superficială organismul activează sistemul de autoregenerare pe acea zonă producând astfel celule noi.

Tratamentul poate fi aplicat și la nivelul zonelor mai sensibile (conturul ochilor, al nasului șial buzelor).

Tratamentul de microneedling este recomandat tuturor tipurilor de piele și poate fi folosită pe diverse porțiuni ale corpului: față, gât, decolteu, mâini, zonă cu vergeturi, cicatrici, piele lipsită de tonus, zona cu celulită.

Tratamentul cu microneedling are o dublă acțiune:

 • perforare – se declanșează mecanismul de auto-refacere a organismului prin formarea unor noi structuri de colagen și vindere a micro-perforațiilor. Aspectul pielii se va îmbunătăți continuu timp de mai multe luni, odată cu formarea de colagen nou.
 • introducere de substanțe active în straturile profunde ale pielii prin intermediul canalelor create. Acestea au rol de refacere, hrănire a țesuturilor, crescând eficacitatea tratamentului.
Obiectivul mezoterapiei cu microneedling?
Rejuvenarea pielii, adică netezirea și uniformizarea culorii tenului, reducerea porilor, înlăturarea semnelor de pe față, reducerea ridurilor, reducerea cicatricilor post acneice care intră într-un proces de vindecare și vergeturilor. Se poate folosi pentru stimularea creșterii părului atât pe cap, cât și creșterea sprâncenelor.
Mezoterapia cu microneedling este folosită pentru:
 • reducerea cicatricilor post acnee sau din alte surse. Cu ajutorul mezoterapiei cu microneedling declanșăm procesul de regenerare și vindecare naturală a organismului. Cicatricile post acnee sunt rezultatul vindecării defectuoase a leziunilor inflamatorii de acnee.
 • reducerea ridurilor și pliurilor pielii, efect de lifting. Stimularea producției de colagen fiind unul din efectele utilizării acestei terapii. Colagenul este responsabil pentru o piele fermă cu un aspect tânăr. Ridurile fine de expresie de la colțul ochilor, ridurile de pe colțurile gurii pot fi estompate în câteva ședințe de microneedling în combinație cu mezoterapia virtuală și oxigenul hiperbaric și produsele dermatocosmetice specifice.
 • reducerea hiperpigmentării și a petelor solare. Petele pigmentare pot avea cauze diverse, cu ajutorului terapiei cu microneedling zonele tratate determină organismul să producă celule noi care le vor înlocui pe cele deja existente afectate de hiperpigmentare. După un număr de 4-5 ședințe efectuate la un interval de 15 zile se poate obține o reducere a petelor pigmentare, zonele tratate având un aspect luminos, uniform și mult întinerit.

Numărul de ședințe cu terapia microneedling pentru a avea rezultate durabile este de 4-6 ședințe, însă și după o singură ședință se pot vedea rezultate.

După procedură, tenul are un aspect roz-roșu, similar cu ceea ce se simte după o arsură solară, 6 – 48 ore, urmând a se ameliora.

Poate apărea senzația de usturime și uscăciune, pielea fiind mai sensibilă în următoarele zile. Machiajul este permis a doua zi.

În următoarea săptămână se va observa că pielea este mai luminoasă, iar ridurile și cicatricile sunt micșorate vizibil.

Nu se recomandă expunerea la razele ultraviolete în zilele după efectuarea procedurii, obligatoriu să  se aplice zilnic cremă cu factor de protecție solară și produse dermato-cosmetice.

În prima săptămână după tratamentul cu microneedling nu se recomandă folosirea tratamentelor cu izotretinoizi.

Contraindicațiile tratamentului cu microneedling:

 • sarcină și alăptare,
 • persoane cu tendința de a forma cicatrici cheloide,
 • infecții ale zonei de tratat,
 • herpes în zona de tratat,
 • patologii de coagulare a sângelui, tratament cu anticoagulante,
 • boli cutanate cronice,
 • tratament cu izotretinoin, roaccutane în ultimile 3-4 luni.

Tarife:

 • microneedling față: 300 lei
 • microneedling față + gât: 350 lei
 • microneedling față+gât+decolteu: 400 lei
 • microneedling mâini: 175 lei

PROGRAMEAZA-TE CHIAR ACUM!

0741.169.012 | reenahmatei@yahoo.com