EPILARE
Nume Descriere Cost
Info
scurta descriere

Epilarea cu ceară. Avantaje și dezavantaje

Epilarea cu ceară este una dintre metodele cele mai frecvent folosite de îndepărtare a părului. Pentru cine nu știe, această tehnică  practic constă din epilarea părului, făcându-l să se desprindă de folicul mai ușor.În ciuda diferitelor tehnici existente,ceara continuă să fie preferată,deoarece efectele sale sunt mai durabile decât alte metode de îndepărtare,cum este cu aparatul de ras,care nu este la fel de eficient.

Epilarea cu ceară este diferită. Este în funcție de tipul de păr și de creștere pentru fiecare femeie. Cu toate acestea,recomandat este să fie aplicată o dată la 3 săptămâni și să iei în calcul toate măsurile de precauție,cum este expunerea imediată la soare sau aplicarea de produse cu substanțe iritante. Pielea se poate înroși,irita și să apară durerile după îndepărtarea părului,însă acest lucru este complet normal.

Avantajele epilării cu ceară

Ceara are un efect de durată și,prin urmare,trebuie aplicată o dată sau de două ori pe lună. Acest lucru permite pielii să se odihnească și părul să crească fără întrerupere,cum este îndepărtarea părului cu aparatele de ras,care fac pielea mai predispusă la iritații.Un alt avantaj este senzația de piele catifelată și sănătoasă. Atunci când părul este complet eliminat de la rădăcină,lasă pielea impecabilă.

Dezavantajele epilării cu ceară

Primul dezavantaj pentru epilarea cu ceară este faptul că această metodă este foarte dureroasă. Cu toate acestea,după ce pielea se obișnuiește cu ceruire în mod regulat,durerea se estomopează.

În plus,ceara poate provoca fire de păr încarnate dacă nu sunt îndepărtate în mod corespunzător. Iritația și alergiile ar putea,de asemenea,să devină mai frecvente la unele femei. Dacă ai pielea extrem de sensibilă,procesul de  indepartare a parului poate provoca vânătăi și umflături mici.